Tudi pri plesu v vrsti je potrebno upoštevati nekaj osnovnih pravil, s katerimi omogočimo sebi in drugim, da na plesišču uživamo:

 1. Ko stopiš na plesišče, se postavi tako, da stojiš poravnano v vrsti ter koloni.
 2. Če je plesišče namenjeno tudi drugim plesalcem, potem upoštevaj, da plesalci v vrsti plešejo v središču, medtem ko zunanji rob plesišča prepusti parom.
 3. Med plesom se ne ustavljaj, ne sprašuj drugih in ne kaži drugim plesnih korakov.
 4. Ne hodi s pijačo ali prižgano cigareto na plesišče.
 5. Če želiš klepetati, se umakni s plesišča.
 6. Plesišče zapusti po najkrajši poti do zunanjega roba in na način, da ne križaš poti plesalcev.
 7. Ko se želiš vključiti na plesišče, se najprej prepričaj ali ples znaš in ali je zate dovolj prostora. Če je plesišče polno ali če večja skupina pleše ples, ki ga ne znaš, raje počakaj na naslednjega. Če je plesišče prazno in nato pristopi skupina, ki zapolni plesišče in pleše drugo koreografijo, se umakni. Svoj ples lahko plešeš samo v primeru, ko ti dovolj veliko plesišče omogoča, da ne oviraš ostalih.
 8. Če je na plesišču gužva, delaj kratke korake, da ne oviraš ostalih. Če kljub temu pride do neljubega stika, se vljudno opraviči pa čeprav nisi kriv za “nesrečo”.
 9. Pri koreografiji je dovoljeno plesati vse različice na osnovno gibanje plesnih blokov (obrati, skoki…) vendar le do te mere, da ne oviraš ostalih. Vsekakor pa tudi ni potrebe pokazati vsega, kar zmoreš, saj bi visoki kick-i ali turbo obrati zmotili ostale, še posebej začetnike.
 10. Bodi začetniku v pomoč in ga vzpodbujaj.
 11. In za konec: glavo pokonci, nasmeh na obraz in veliko zabave!