In smo ga doživeli! LINERAfest 2015

12038523_1634625990088277_5185167317704701497_n

Prvi mednarodni festival plesa v vrsti in Country Line Dance pri nas z mednarodno zasedbo inštruktorjev ter koreografov: avstrijski predsednik Koroške plesne zveze za country in ples v vrsti – g. Günther Wodlei, večkratni prvak ter WorldCDF Champion leta 2013 v koreografiji Country Intermediate ter zmagovalec Austrian Cup leta 2014 v koreografiji, dvojna zmagovlka Senza Confini Cup 2015 v kategorijah Show Team Diamond in Open Age, ga. Ushula Kellner ter zmagovalec Senza Confini Cup 2015 v kategoriji Partner Dance Friedrich Meier, Jurka Blažko, učiteljica fitnesa in Maestro Catalan Country Dance ter gostiteljica Marjana Petauer, zmagovalka Senza Confini Cup 2015 v koreografiji Intermediate.

Rdeča nit festivala je bila združiti množico plesalcev na enem mestu, dvigniti nivo izobraževanja tovrstne zvrsti plesa pri nas in ga postaviti na mednarodni nivo znanj ter plesnim učiteljem in inštruktorjem ponuditi, da izpopolnijo svoje delo ter ga približajo svetovnim trendom.

V petek smo skupaj z županom občine Bled slavnostno otvorili festival. Na obali jezera, natančneje v Zaki, smo ob soju sveč kulinarično uživali ob pogledu za milijon dolarjev, nazdravili s penino ter seveda tudi zaplesali.

V soboto, na delavnicah plesa v vrsti v OŠ Gorje smo se naučili 5 novih plesov ter spoznali, da ples res ne pozna meja, saj se je poleg domačih gostov delavnic udeležilo kar lepo število plesnih navdušencev iz Avstrije in Nemčije.

Zvečer na osrednjem delu festivala v Gorjah, ki je predstavljal vrhunec dogodka so nastopili plesalci skupine VIP DANCE Go breakers, večkratni državni in evropski prvaki v modernih tekmovalnih plesih, mladinska skupina SINISTER, ki je na italijanskem prvenstvu v hip hopu na Festivalu Valpolicella 2015 dosegla 4. mesto ter domači folkloristi. V predstavitvi plesa v vrsti pa smo županu občine Gorje ter ostalim povabljenim gostom prav vsi udeleženci festivala zaplesali Tush Push. Po uradnem delu pa spet ples, ples in ples.

V nedeljo smo festival zaključili. Na obali v Zaki smo presenetili naključne obiskovalce in zaplesali v vrsti.
In plani za naslednje leto? Seveda, LINERAfest 2016!