Sobota z Danielom Trepatom

DANIEL TREPAT – večkratni zmagovalec

v različnih državah na različnih plesnih področjih kot plesalec, koreograf ali inštruktor, ki živi in dela na Nizozemskem, pravi: “Živim svoje sanje, preživljam se s svojim hobijem.”

Sobotna delavnica je potekala v organizaciji LVK-CULD, v St. Jakobu im Rosental, nedaleč stran od slovensko-avstrijske meje. Daniel uči različne plesne zvrsti, veliko potuje po svetu in rad deli svoje znanje z vsemi plesnimi navdušenci. Izhaja iz plesne šole Roya Verdonka, evropske plesne ikone.

WEST COAST SWING…

Že sončno sobotno jutro je napovedovalo velik dan, vsaj zame. Težko sem jo že čakala, saj sem si res srčno želela prisostvovati na delavnici tako izkušenega plesalca, kot je Daniel. Moja prva lekcija west coast swinga je bila točno to, česar sem se najbolj veselila – najboljša kombinacija užitka:

Začuti ritem, uživaj v glasbi in ne razmišljaj!

O ja, še bi… toda kaj, ko tako hitro mine tista ura…

LINE DANCE…

Ta delavnica je pa trajala dlje časa. Naučili smo se 4 koreografije: We Get One Shot (48 Counts, 4 Wall, High Improver), Price Of Admission (32 Counts, 4 Wall, Improver), Get Stupid (32 Counts, 4 Wall, Intermediate), Better Together (32 Counts, 4 Wall, Improver).

Ogromno znanja na enem mestu in navdušena ekipa udeležencev, voljna vse to vsrkavati do onemoglosti, je bila do konca deležna njegovega entuziazem, energije in neprecenljivih plesnih napotkov.

Doživeli smo vse od swinga, kantrija in hip hopa. In seveda nas je očarala njegova kombinacija španskega temperamenta in nizozemske barvitosti. Ni čudno, da ga najdemo na listi Top 10.

Na koncu pa še poslastica za vse: Danielov šov dance na temo potovanja z avioni.

Dan smo zaključili ob prijetnem klepetu v ožjem krogu ter plani za naprej. Avstrijska domačnost ter prijaznost ti zleze pod kožo, zato se tako rada vračam k sosedom po nova znanja.