Pustovanje z Linero

Najštevilčnejša skupinska pustna maska

Izvirni kostum in več kot 30 plesalcev

Plesna skupina Linera je s skupinsko pustno masko in pustnim plesom najprej kraljeva na Šobcu, nato pa tudi na tradicionalni prireditvi v Gorjah.

Letošnja skupinska pustna maska je spet navdušila z izvirnostjo. Predstavljala je igralne karte, kjer vsekakor niso manjkali kraljice in kralji ter asi, pa seveda jockerji. Kreativnost naše kolegice Sabine nikoli ne pozna meja in zanjo ni nič prezahtevno. Ideja skupinske maske igralnih kart je tako padla na plodna tla in več kot trideset igralnih kart smo svoj poker odigrale tako kot se spodobi za plesno skupino. Pošteno, plesno in z zmagami. Kot skupinska maska smo bili na pustovanju na Šobcu izbrani za občutno najštevilčnejšo skupinsko masko, naše kraljice in kralji pa smo zmagovali in prevladovali tudi v nagradnih ocenjevalnih plesih v parih.

Na pustno soboto smo se tako naplesali in naužili pustnih norčij v Restavraciji Šobec v Lescah v družbi Miki miške, pa Elvisa Presleya, policistk, pingvinov in drugi pustnih mask, s številčnostjo pa smo igralne karte dobro poskrbele za ogret plesni podij in za družabni del pustovanja z učenjem skupinskega plesa.

 

Na pustni torek je za ekipo iz Gorij sledila še plesna zgodba na tradicionalni prireditvi v Gorjah »V vleki ploha«. S tovrstnimi pustnimi običaji naj bi odgnali zimo in priklicali pomlad, s plesom pa so članice iz Gorij še dodatno poskrbele, da bo pomlad v deželo zagotovo prišla. Seveda ob tem ni manjkalo številnih dobrot izpod pridnih rok gospodinj ter dobre kapljice.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *